3 02, 2016 20:14

Sälen Fjällkyrka

salen-fjallkyrkan-hemsida

Under nyår var vi i Sälen och då passade jag på att besöka Sälens Fjällkyrka. Tänk er att ha ett vinterbröllop i denna miljö!

salen-fjallkyrkan-hemsida-4

Sälen Fjällkyrka invigdes under 1969 och är ett stort liggande timmer hus. Under vinterhalvåret har man fullt upp med bröllop varje helg så det gäller att vara ute i god tid!

salen-fjallkyrkan-hemsida-3

Kategorier: Allmänt|Taggar: , , , |0 Kommentarer

26 01, 2016 15:29

Skottår

Gillar du gamla traditioner och fortfarande väntar på att din pojkvän skall fria till dig så är skottdagen den perfekta dagen. Då är det nämligen enligt tradition fritt fram för den ogifta kvinnan att fria.

Traditionen att ogifta kvinnor fick fria till männen under skottåret, och främst då på skottdagen, härstammar från England i mitten av 1800-talet då det sägs att skyddshelgonet S:t Patrick bestämde att kvinnor skulle få fria en dag vart fjärde år. Enda sättet för mannen att dra sig ur var med en dyrbar present.
Skottår har vi för att få årstiderna att synkronisera med almanackorna då det egentligen är 365,25 dagar på ett år. Vi måste då ”skjuta till” en dag (nästan) vart fjärde år. ”Nästan” då det så klart finns undantag, sekelskiften (jämna 100 år) har ingen skottdag MEN är de delbara med 400 så har de skottdag).

Fram till 1999 inföll skottdagen den 24 februari i Sverige men från 2000 infaller den nu 29 februari.

Någon kvinna här som har eller skall fria den 29 februari?

Fotograf: LovLi Foto

skottar

Kategorier: Allmänt|Taggar: |0 Kommentarer

20 01, 2016 15:34

Save-the-date

Om er bröllopsdag inträffar vid en speciell helg, mitt under semestern eller om ni har långväga gäster är ett bra tips att skicka ut ett så kallat ’Save-the-date’-kort. Detta kan vara ett enkelt email, ett finare kort i samma stil som inbjudningarna eller varför inte en häftig videohälsning?!

Detta fina kortet är handgjort av Roger på Feet On The Ground.

save-the-date

 

Kategorier: Allmänt|Taggar: |0 Kommentarer

15 01, 2016 11:09

Nordiske bryllupstraditioner

Norska traditioner

Nu kan ni läsa en artikel om Nordiska bröllopstraditioner i Bryllups Magasinet (Norge). Special Wedding pratar där om de norska traditionerna. I vår kan ni även läsa artikeln i den svenska Bröllops Magasinet.

Kategorier: Allmänt|Taggar: , |0 Kommentarer

4 01, 2016 20:18

Smyckestrender

Jag träffade trevliga Josefin Cummings för ett tag sedan och pratade ringar. Hon säger följande om trenden inom ringar 2016:

”Just nu går trenderna åt smalare och smäckrare ringar. Enstensringen som ofta kommer till sin rätt med en smal ringskena är en stor favorit inför våren 2016.

Men även trestensringen, med tre lite större diamanter börjar komma mer och mer. Det är en trend som jag tror kommer hålla i sig ett tag.

Briljantslipningen den runda slipningen på diamanter efterfrågas mest. Men vill man vara riktigt trendig så gäller en mer ovanlig slipning på diamanterna. Det efterfrågas mer av princess-slipade (fyrkantiga), cushioncut och smaragdslipade diamanter.

Fortfarande dominerar vita diamanter men svarta diamanter kommer mer och mer och en trend är rosa ädelstenar! Rosa diamanter, rosa turmaliner och rosa safirer! Det gör ringen helt unik.

På tal om unik så är det nästa den starkaste trenden av alla just nu, att alla vill göra sin vigselring/förlovningsring unik. Någon detalj som skiljer den från alla andra ringar.

Det är ju fantastiskt roligt!”

Josefin Cummings, guldsmed, smyckesdesigner

www.josefincummings.com

Ringar Josefin Cummings

Kategorier: Ringar|Taggar: |0 Kommentarer

3 01, 2016 13:46

Barn på bröllop

En bröllopsfest är (oftast) till för de vuxna därför brukar jag föreslå, när brudpar undrar, att man lämnar barnen hemma. För ammande mödrar kan man ha ett rum i närheten där eventuell barnvakt kan vara med barnet under festen.

Var bara tydliga i inbjudan vad som gäller. Om bara några av gästerna har barn så lägg ner en egen bilaga till just de gästerna.
Känner man ändå att det är viktigt att ha barnen med på bröllopet så kommer ett inlägg senare angående detta.

Kategorier: Middagen|Taggar: |0 Kommentarer

3 01, 2016 13:41

Bordsplacering

En sak som ofta kan bli ett stressmoment i planeringen av festen är bordsplaceringen. Det är svårt och man skjuter ofta på det.

För att komma igång brukar jag placera ut de som man är säkra på först, sig själv, föräldrar till brudparet, tärnor, bestman, toastmaster (tänk på att placera honom/henne nära ingången där kökspersonalen kommer och går). Därefter kan man placera ut de som ammar samt är höggravida nära utgången (de brukar gilla att kunna röra på sig). Sen är det bara att fylla på, börja t.ex. med de som ni vet är pratglada, sätt dem vid olika bord för att få en bra spridning och sen är det bara att fortsätta. 

Det är bättre att sätta igång och flytta runt efteråt än att stirra på ett tomt blad!

Fotograf: Anette Bruzan Photography

Bröllopsdukning

Kategorier: Middagen|Taggar: |0 Kommentarer

3 01, 2016 13:40

Höstblommor

Nu börjar det verkligen bli höst här i trakten med fina färger och frisk luft.
Något som är väldigt trevligt är att använda det som finns att tillgå i säsongen till dukningen.
Det är i slutet av kronärtskockasäsongen nu i oktober så varför inte använda dem?!

Fotograf: My Photos www.my-photos.se

Publicerat i oktober på Facebook.

Höstblommor dukning

Kategorier: Blommor, Middagen|Taggar: |0 Kommentarer

3 01, 2016 13:18

Bloggens start!

Då är det tid för Special Wedding att öppna upp Bloggen!

Här kommer jag att skriva om allt som har med bröllop och bröllopsplanering att göra.

Kategorier: Allmänt|Taggar: |0 Kommentarer